De Bieren

Onze bieren, onze trots;

Stroffel Blond

Ondergistend blond bier van 7% tikje meer hop en glashelder, een echte genieter. Doordat hij ondergistend is heeft dit bier niet de "punch" van een traditioneel blond bier. Deze ruiken sterker waardoor je beter bedacht bent op de gevolgen. Een sluipmoordenaar :)

Bedat Dubbel

In Augustus gaan we ons nieuwe dubbel bier brouwen.

Dirk de Wit Dunkel Weizen

Dunkel weizen zoals het hoort, amberbruin blind tarwe bier van 6% met een lichte geur van banaan. Echt kenmerkend voor dit soort bieren.
We hebben samen met het Modehuis Dirk de Wit in bovenkarspel gemaakt, als ode aan de vroegere samenwerking tussen de streek en de stad.

Manse Aap

Het eerste bier van de brouwerij, met als doel om de historische feiten samen te brengen in een bier. Voor ingredienten ( toevoegingen eigenlijk) hebben we onder andere citroengras gebruikt om het geheel een lekker fris biertje te maken. De Manse aap is 5% sterk en mooi fris echt een terras topper!

Enkhuuzer Pale Ale

Strak bier van ongeveer 7%, 100% pale ale mout en de nieuw zeelandse Pacific Gem hop. De gedachte was om dit bier te brouwen ter ere van de oostvaarders. Schepen van de VOC die met kruiden ( basilicum ) van en naar de oost voeren. Landen (her) ontdekten en nederzettingen oprichten, pionieren.

Krappe Sokke Quadruple

Volle dikke smaak van mout, 4 soorten welteverstaan, ongeveer 11% alcohol. Gerijpt met amerikaans eiken whiskey vaten. De krappe sokke is erg vol van smaak, helder van kleur en echt lekker na het eten of bij een mooi stuk kaas.

Henkuuzer Bock

Een keer per jaar brouwen we bockbier, een mooi vol bier van 3 of 4 granen, dat bepalen we voorafgaand aan de brouwdag. De bieren zijn dan ook elk jaar anders en dat maakt het leuk.